DDR - Soljanka

DDR - Soljanka

4.5 1.9K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln, festkochend in Stücken
    100 g
  • Gewürzgurken (z. B. Spreewaldgurken), in Stücken, abgetropft
    100 g
  • Paprika, gemischt geviertelt
    300 g
  • Zwiebeln geachtelt
    300 g
  • Sonnenblumenöl
    30 g
  • Wurstsorten, gemischt in Scheiben (z. B. Jagdwurst, Fleischwurst, Salami)
    700 g
  • Sauerkraut grob zerzupft
    50 g
  • Tomatenmark
    150 g
  • Senf
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Gurkenwasser
    50 g
  • Wasser
    250 g
  • Pfeffer zum Abschmecken
  • Salz zum Abschmecken
  • Saure Sahne
    4 TL
  • Zitrone in 4 Scheiben
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 641 kcal / 2686 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...