Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelcremesuppe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
12 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert2
-
Suppengemüse in Stücken600 g
-
Öl20 g
-
Speckwürfel durchwachsen200 g
-
Kartoffeln1000 g
-
Wasser1400 g
-
4 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Fleischbrühe oder Hühnerbrühe, selbst gemacht4 geh. TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer6 Prisen
-
Sahne400 g
-
Muskat4 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1250 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix Friend
88 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Low Meat Käse-Porree-Suppe
40 Min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Mürbeteigplätzchen
2 Std. 15 Min
Kartoffel-Porree-Suppe
1 Std.
Tomaten-Nudel-Suppe
35 Min
Tomatencremesuppe
40 Min
Milchreis
55 Min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40 Min
Kartoffelsuppe
50 Min
Käse-Porree-Suppe
30 Min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 Min