Kartoffelcremesuppe

Kartoffelcremesuppe

4.4 97 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
12 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Suppengemüse in Stücken
    600 g
  • Öl
    20 g
  • Speckwürfel durchwachsen
    200 g
  • Kartoffeln
    1000 g
  • Wasser
    1400 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe oder Hühnerbrühe, selbst gemacht
    4 geh. TL
    4 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Sahne
    400 g
  • Muskat
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 306 kcal / 1250 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...