Lachs mit Tomatenkruste und Süßkartoffelpüree

Lachs mit Tomatenkruste und Süßkartoffelpüree

4.7 1.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    100 g
  • Pinienkerne
    20 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
    4
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Salz zum Würzen
  • Wasser
    250 g
  • Süßkartoffeln in Würfeln (2 cm)
    800 g
  • Erbsen, TK
    250 g
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Ahornsirup
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 3522 kJ / 843 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 9.9 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...