Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacon dust
- 150 g rindless bacon rashers
Cauliflower soup
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 950 g cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 3 pinches ground black pepper, to taste
- 25 g butter or olive oil, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.5 kJ / 172.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1069.6 mg
Alternatywne przepisy
Creamy chicken cauliflower soup
40 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Mystery soup
45 min
Mushroom risotto
30 min
Pumpkin soup
30 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Cauliflower gratin
1h
Minestrone
40 min
Vegetable soup
35 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Zucchini soup
25 min