Cauliflower soup with bacon dust

Cauliflower soup with bacon dust

4.7 533 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Bacon dust
  • rindless bacon rashers
    150 g
Cauliflower soup
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    60 g
  • water
    900 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • cauliflower cut into small florets (3 cm)
    950 g
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    3 pinches
  • butter or olive oil, to taste
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 172.7 kcal / 725.5 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 1069.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...