Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 3 garlic cloves
- 225 g red onion, cut into quarters
- 100 g celery stalks, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 180 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 250 g dry red wine
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 - 2 pinches white sugar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691.2 kJ / 402.7 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 471.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef stroganoff
35min
Quick massaman beef curry
40 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Apricot chicken risotto
30 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Easy satay chicken
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Chicken cacciatore
50min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min
Chorizo and chicken pasta
50min