Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only (optional)
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 650 g water
- 50 g tomato paste
- ½ tsp salt (optional)
- 400 g mixed vegetables (e.g. potato, carrot, mushroom, celery), diced or cut into pieces (see Tips)
- 400 g canned borlotti beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 100 g dried pasta shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.2 kJ / 256.2 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 548.3 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Cream of tomato soup
25min
Tuscan bean soup
40min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Tuscan bean soup
30 min
Mushroom risotto
30 min
Vegetable soup
35min
Chicken cacciatore
50min
Tomato pasta sauce
40min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min