![Paprika chicken with sour cream sauce Paprika chicken with sour cream sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1D0B3B6-54D5-49CA-804F-6416A4CB7105/Derivates/A2929DD4-B6B4-41A1-9216-E4860B7765A5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 3 tsp sweet paprika
- 40 g tomato paste
- 100 g white wine
- 50 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g sour cream, plus extra for serving
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed (optional) and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324.8 kJ / 553.5 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 427.8 mg
Alternatywne przepisy
Spiced lamb pie
40 Min
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Beef stroganoff
35 min
Sticky sesame chicken
40 Min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chorizo and chicken pasta
50 min
Chicken and pesto risoni
35 min
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 Min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 Min
Meatballs in red pepper sauce
30 Min