![Tandoori paste Tandoori paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19F2D02B-824B-45BF-AC94-31CB2A416CF0/Derivates/E4426AAC-F704-41FF-AFC8-63EB9866F7F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil, plus extra for preserving
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 12118 kJ / 2885 kcal
- Białko
- 19.28 g
- Węglowodany
- 129.44 g
- Tłuszcz
- 249.97 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.5 g
- Błonnik
- 52.08 g
- Sód
- 5053.5 mg
Alternatywne przepisy
Garam masala powder
5 分钟
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Garlic paste
20 分钟
Thai red curry paste
15min
Garam masala
10min
Tandoori chicken
45 分钟
Madras curry powder
15min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Ginger paste
15min
Korma spice blend
5 分钟
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Creamy coconut chicken curry
30min