Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 100 g fresh brown mushrooms, cut into halves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 500 g chicken breast fillets, cut into pieces (2 cm)
- 50 g plain flour
- 2 pinches ground black pepper
- 800 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tip)
- fresh crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1663.4 kJ / 396.1 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1101.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Tuna mornay
45min
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Chunky bolognese
50min
Apricot chicken risotto
30min
Aussie potato salad
1 Std. 30 Min
Zucchini slice
45min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Vegetable stock paste
30min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min