Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 50 g onions, cut into halves
- 30 g butter or olive oil
- 700 g fresh tomatoes, cut into halves
- 70 g tomato paste
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano or dried mixed herbs
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 - 4 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864.3 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 912.7 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and coriander soup
30min
Creamy tomato and basil soup
30min
Pea and ham soup
2h 20min
Spicy cauliflower soup
20 min
Tomato and red lentil soup
30min
Minestrone
40min
Vegetable soup
35 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1h 20 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Zucchini soup
25 min
Cream of mushroom soup
20 min