Cream of tomato soup

Cream of tomato soup

4.6 222 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • onions cut into halves
    50 g
  • butter or olive oil
    30 g
  • fresh tomatoes cut into halves
    700 g
  • tomato paste
    70 g
  • salt
    1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • dried oregano or dried mixed herbs
    1 tsp
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tbsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing
    2 - 4
  • fresh parsley leaves only
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 205.8 kcal / 864.3 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 912.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...