Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 10 - 15 g fresh ginger
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra cut into slices for garnishing (optional)
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 20 g olive oil
- 90 g tandoori paste (see Tips)
- 30 g tomato paste
- 100 g water
- 20 g almond meal (see Tips)
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tsp salt
- 90 g coconut cream
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1003.9 kJ / 239 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1025.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Chicken korma with cashews
30 min
Korma spice blend
5min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chunky bolognese
50 min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Chinese-style chicken
25 min
Woodys "no butter" butter chicken
40 min
Chicken teriyaki
20min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Fruity dream (TM6)
10min