Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil spray, for greasing
- 1 brown onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, cut into thirds
- 3 slices day old bread, torn into pieces
- 1 tsp nutmeg
- 250 g milk
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 ½ tbsp Worcestershire sauce
- 260 g tomato sauce (see Tip)
- 1 egg
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1000 g beef mince
- 2 - 3 tsp mustard powder, to taste
- 2 tbsp brown sugar
- 1000 g water
- 18 - 20 new baby potatoes (2-3 per serve), washed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1905 kJ / 453.6 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 898.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Shepherd's pie
55 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Hunter's lemon chicken rissoles
1h
Creamy honey mustard chicken
1h
Chicken with sweet potato cheesy crust
1h 15min
Corned beef with mustard sauce
1 godz. 30 min