Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 100 g unsalted butter
- 100 g brandy
- 2 tsp tomato paste
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 200 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882.7 kJ / 210.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 171.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 Min
Hollandaise sauce
15min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15 min
Inside-out chicken parmigiana
1h 30min
Peppercorn sauce
20 min
Traditional cocktail sauce
5 min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Mushroom sauce
20 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Traditional gravy
25 min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20 min
Honey, soy and mustard marinade
5 min