![Diane sauce Diane sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B80818EF-A0D5-4CE8-8CEA-F8323088BC0F/Derivates/280C5A9C-0C3C-4E6B-9510-697DAC2FEE1E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 100 g unsalted butter
- 100 g brandy
- 2 tsp tomato paste
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 200 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882.7 kJ / 210.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 171.2 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 Std. 20 Min
Vanilla slice
26 Std. 5 Min
Lemon meringue pie
3h
Traditional gravy
25 Min
Chocolate mousse
3h 20 min
Peppercorn sauce
20 Min
Béarnaise sauce
10 min
Beef stroganoff
35 min
Béchamel sauce
20 Min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Mushroom sauce
20 Min