Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 150 g butter, room temperature
- 250 g dark chocolate, broken into pieces
- 250 g almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Chocolate ganache
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
- fresh berries, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2217.8 kJ / 528.1 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 167.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate fondant cake
40min
Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
1h 5min
Gluten free lemon tart
2h 25min
Pear and chocolate frangipane
2u.
Torta caprese with raspberry jelly
2u.
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Hazelnut torte
3h 15min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Almond and pear tart
40min
Gluten free carrot and almond cake
2u. 30min
Caribbean carrot cake
2u. 10min