![Miso and Honey-roasted Aubergine Miso and Honey-roasted Aubergine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/901f5811-d768-42c1-8379-df9de92515fc/Derivates/103b9fe3-e042-4389-8d4b-23397bf38810.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 aubergines (approx. 550 g)
- 45 g white miso paste
- 35 g honey
- 5 g sesame oil
- 540 g water
- spring onions, thinly sliced, for garnishing
- toasted sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 538 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 431 mg
Alternatywne przepisy
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Miso Soup with Vegetables
30min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1 Std.
Serrano Ham and Asparagus Soup
45 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1 Std. 25 Min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 Min
Korean Ramen with Tofu
50 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30min