Urządzenia i Akcesoria
Saag Paneer
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
1 portion
Składniki
Paneer
-
whole milk1500 g
-
white vinegar4 Tbsp
Spinach
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
onions halved50 g
-
garlic cloves15 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
unsalted butter diced20 g
-
single cream100 g
-
fresh spinach leaves400 g
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
lemon juice to taste
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16 g
Kalorie
1678 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9h 30min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Palak Paneer
45min
Coconut Dhal
20min
Palak paneer
45min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Tarka Dal
9h 5min
Sambhar
1h 5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chana Masala
45min