Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 260 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Petites chouquettes
40 min
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48 godz.
Baguette viennoise
2h 30min
Galettes de pommes de terre
25min
Pains au chocolat express
2h 45min
Petits beignets de carnaval
3h
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Cookies allégés au chocolat
30 min