Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait, et 2 c. à soupe
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 260 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- ½ c. à café de sel
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Galettes de pommes de terre
25 Min
Pains au chocolat express
2sa 45 dk
Brioche au lait de coco
3 Std. 10 Min
Brioche tressée
14sa 40 dk
Petits beignets de carnaval
3h
Mousses au chocolat
3 Std. 20 Min
Beignets à la confiture de framboises
3 Std. 40 Min
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Petits pains au chocolat
13 Std.
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Sorbet de fruits rouges
10 Min
Chantilly au chocolat
2 Std. 10 Min