Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 720 g
- Kalorie
- 13643.3 kJ / 3260.8 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 389.1 g
- Tłuszcz
- 170.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 245.9 mg
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15 Min
Génoise
50 Min
Crème d'amande
10 Min
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1h
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Crème diplomate aux fruits
1h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2sa 45 dk
Pâte sablée
1 Std. 25 Min
Sucre glace (200 g)
5 Min