Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, in Spalten (ca. 1 cm)
- 800 g Hähnchenschenkel, ohne Haut, mit Knochen (ca. 3 Schenkel)
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Zucker
- 1 TL Ingwer, getrocknet, gemahlen
- 2 Prisen Safran
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zimt
- ½ TL Kurkuma
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 200 g Wasser
- 50 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1567 kJ / 375 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 770 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1sa 50 dk
Pikantes Mole-Hähnchen
55 Min
Lamm-Gemüse-Ragout mit Couscous und Vanillepudding
1 Std. 15 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16 Std. 50 Min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Eier-Curry
45 Min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Pommes Frites Montreal Style
1h
Chermoula-Hähnchen mit Schmortomaten-Couscous
1 Std. 30 Min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 Min
Slow Cooking Beef Madras
3 godz.