
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen-Tajine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Olivenöl30 g
-
Zwiebeln in Spalten (ca. 1 cm)200 g
-
Hähnchenschenkel, ohne Haut, mit Knochen (ca. 3 Schenkel)800 g
-
Paprika edelsüß1 EL
-
Zucker1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Safran2 Prisen
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zimt½ TL
-
Kurkuma½ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 ½ geh. TL
-
Salz1 TL
-
Wasser200 g
-
Rosinen50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
375 kcal /
1567 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
770 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Die perfekte Welle
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy