Chermoula-Hähnchen mit Schmortomaten-Couscous

Chermoula-Hähnchen mit Schmortomaten-Couscous

3.9 162 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Chermoula
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Koriander abgezupft
    1 Bund
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Beträufeln
    50 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Paprikapulver, geräuchert
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Hähnchenschenkel, mit Haut
    4
  • Cherry-Tomaten halbiert
    500 g
  • Couscous
    300 g
  • Wasser
    450 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Frühlingszwiebel in feinen Ringen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1092 mg
Białko 30 g
Kalorie 2642 kJ / 631 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...