Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Paprika de la Vera
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Salz
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Sherryessig
- 50 g Wasser
Lammkoteletts und Fertigstellung
- 800 g Lammkoteletts
- 100 g Mehl
- 70 g Olivenöl
- 200 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 150 g Feta
- 100 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 4 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3091 kJ / 739 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 473.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Eintopf im Brot
2h
Piri Piri-Hendl mit Gemüsesalat
7h 20min
Hähnchen-Tajine
4 Std.
Irischer Lammeintopf
3h 30min
Chicken Wings mit Five-Spice-Marinade
45min
Chermoula-Hähnchen mit Schmortomaten-Couscous
1 godz. 30 min
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50min
Baklava
7h 20min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Andalusische Fischsuppe
50min
Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce
1 Std. 15 Min
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1 godz. 30 min