Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Paprika de la Vera
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Salz
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Sherryessig
- 50 g Wasser
Lammkoteletts und Fertigstellung
- 800 g Lammkoteletts
- 100 g Mehl
- 70 g Olivenöl
- 200 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 150 g Feta
- 100 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 4 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3091 kJ / 739 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 473.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chowder
45p
Surf & Turf Pizza mit Rucolacreme
1h 40min
Lammrack mit Gemüse-Couscous
50p
Spinat-Möhren-Salat mit Garnelen
35p
Kantonesischer Garnelen-Reis
50p
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1óra 20p
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1h
Ungarische Pilzsuppe
30p
Den Helder (Matjes-Tatar)
35p
Würziges italienisches Huhn in Tomaten-Rotwein-Sauce
1h 15 min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Orman Kebabı - Lamm-Eintopf
1h