Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Buttermilch
- 15 g Hefe
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
- 100 - 150 g Apfel, geviertelt, entkernt
- 100 - 150 g Birne, geviertelt, entkernt
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Speckwürfel
- 200 g Schmand
- 1 TL Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Ziegenkäse, in Scheiben
- Honig zum Beträufeln
- Schnittlauch, gehackt, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2749 kJ / 657 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1456 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Sorbet mit Thymian
12h
Süßkartoffel-Tandoori-Puffer
40min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45min
Apfel-Quark-Puffer
45min
Pudding Oma Erna
30 min
Kräuterkuchen
2 Std.
Pinsa mit Rhabarber und Ziegenkäse
48 Std.
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20min
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Süßkartoffelstampf mit Thymian-Nuss-Butter
30 min
Ahornsirup-Senf-Kasseler
10 Std.