Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Sauerteigbrot
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 20 godz.
20 Scheiben
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser lauwarm260 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)20 g
-
Roggenmehl Type 1150200 g
Quellstück
-
Paniermehl25 g
-
Wasser50 g
Hauptteig
-
Wasser90 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten280 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Schmalz1 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
250 mg
Białko
3 g
Kalorie
382 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
21 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Hayas Sauerteigbrot
20 godz.