Dinkel-Sauerteigbrot

Dinkel-Sauerteigbrot

3.9 60 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 20 godz.
20 Scheiben

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser lauwarm
    260 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    20 g
  • Roggenmehl Type 1150
    200 g
Quellstück
  • Paniermehl
    25 g
  • Wasser
    50 g
Hauptteig
  • Wasser
    90 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    280 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Schmalz
    1 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 250 mg
Białko 3 g
Kalorie 382 kJ / 91 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...