Dinkel-Sauerteigbrot
TM6 TM5

Dinkel-Sauerteigbrot

3.9 (40 ocen)

Składniki

Roggensauerteig

  • 260 g Wasser, lauwarm
  • 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
  • 200 g Roggenmehl Type 1150

Quellstück

  • 25 g Paniermehl
  • 50 g Wasser

Hauptteig

  • 90 g Wasser
  • 280 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz (10-12 g)
  • 1 TL Schmalz
  • Öl zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
382 kJ / 91 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
2.8 g
Sód
250 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy