Vollkornbrot

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
870 g

Składniki

  • Sauerteig, selbst gemacht
    60 g
    60 g Sauerteig, aus dem Kühlregal
  • frische Hefe
    10 g
  • Roggen-Vollkornmehl
    200 g
  • Weizen-Vollkornmehl
    130 g
  • Weizenmehl Type 550
    320 g
  • Wasser davon 350 g lauwarm
    2060 g
  • Salz
    1 TL
  • Brotgewürz
    10 g
  • Margarine und mehr zum Einfetten
    40 g
    40 g Schmalz, und mehr zum Einfetten

Wartości odżywcze na 30 g

Kalorie 126 kcal / 526 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 96 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...