Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jasmine rice
- 700 g water
- 200 g coconut milk
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 2 pandan leaves, cut into pieces (10 cm - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 430.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Nasi goreng
40min
Pad kra pow
45 Min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal Belacan
10min
Ais kepal gula melaka (shaved ice with palm sugar syrup)
20 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min