Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jasmine rice
- 700 g water
- 200 g coconut milk
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 2 pandan leaves, cut into pieces (10 cm - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 430.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pad kra pow
45min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Goreng Mamak
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi Lemak
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Nasi goreng
40min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min