Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 432.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Temaki sushi (TM6)
1h 40 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2u. 50min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Fragrant pipis
30 Min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Prawn balls with pickled vegetables
1 Std. 15 Min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
3óra 35p
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4hod. 20min
Sushi salad
1 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
Pork and prawn dumplings
55min