Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 432.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Wonton wrappers
55 min
Rainbow cauliflower sushi
50 min
Charcoal bao buns
1 Std. 50 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min