Urządzenia i Akcesoria
Prawn dumplings (xia jiao)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 pieces
Składniki
Dipping sauce
-
soy sauce100 g
-
rice wine vinegar25 g
-
sesame oil1 tbsp
-
dried chilli flakes to taste½ - 1 tsp
-
toasted sesame seeds1 tsp
Dumpling dough
-
water350 g
-
wheat starch (see Tips), plus extra for dusting215 g
-
potato starch20 g
-
tapioca starch90 g
Filling
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3 pieces
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (3 cm)50 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
shrimp (small), peeled (see Tips)170 g
-
sesame oil1 tbsp
-
sake1 tbsp
-
soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 pinch
Assembly and cooking
-
carrot (large), cut in 20 thin slices1
-
oil for greasing
-
water600 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
432.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
366.2 kJ /
87.2 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Yum Cha
9 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 godz. 40 min
Lamb Kibbeh
1 godz. 30 min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Chinese greens with XO sauce
1 godz. 50 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Wonton soup
1 godz.