Urządzenia i Akcesoria
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Chilli sauce
-
olive oil50 g
-
lemongrass (approx. 3 cm), white part only, cut into thin slices¼ stalk
-
fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves4
-
fresh ginger (approx. 5 cm), cut into pieces50 g
-
garlic cloves4
-
eschalots cut into halves3
-
fresh coriander roots only (approx. 25 g); leaves reserved to serve5 - 6 sprigs
-
palm sugar cut into pieces60 g
-
fish sauce (see Tips)45 g
-
cherry tomatoes250 g
Coconut rice
-
long grain white rice300 g
-
water300 g
-
olive oil20 g
-
coconut milk200 g
-
sea salt to taste
Sambal
-
fresh coriander leaves only5 - 6 sprigs
-
red onion (approx. 60 g)¼
-
cherry tomatoes cut into halves150 g
-
desiccated coconut100 g
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
chilli powder½ tsp
-
sea salt2 pinches
Assembly
-
olive oil2 tbsp
-
whole fresh crabs (approx. 300 g each), cleaned and cut into halves (see Tips)6
-
coconut milk400 g
-
spring onion/shallot trimmed, cut into slices, to serve1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1103.1 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
4796 kJ /
1146.3 kcal
Tłuszcz
63.6 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
38.8 g
Węglowodany
112.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Caramelised onion jam gravy
2 godz. 5 min
Prawn and saffron arancini
25 godz.
Boiled Eggs
20 min
Tomato and onion gravy (South African)
25 min
Creamy potato mash
30 min
Douhua (soybean curd)
10 godz. 25 min
Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)
40 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 godz. 50 min
Sous vide scrambled eggs (Skinnymixers)
35 min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
No fail mash potato
20 min