
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse gousse d'ail
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 70 g de blanc de poireau coupé en tronçons d'1 cm
- 700 g de dinde (type sauté. Voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux
- 200 g de carottes coupées en tronçons de 2 cm
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 30 g de céleri branche coupé en tronçons d'1 cm
- 3 brins de persil frais équeutés
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de champignons de Paris frais
- 40 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 474 kcal / 1979.5 kJ
- Białko
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Sód
- 331.3 mg