Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de jambon cuit, en dés
- 50 g de crème fraîche épaisse
- 200 g de fromage à tartiner aux herbes et à l'ail, type Boursin®
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2056.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 727.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30 min
Mousse au chocolat aux crêpes dentelle
4 Std. 20 Min
Cake tendre mozza jambon
1h 20 min
Quiche lorraine
1h 45 min
Flan de poireau et pancetta
35 min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Petits cakes au bacon et au fromage
50 min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20 min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1h 15 min
Cake chorizo-courgette
45 min
Gâteau moelleux au chocolat
40 min