Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de jambon cuit, en dés
- 50 g de crème fraîche épaisse
- 200 g de fromage à tartiner aux herbes et à l'ail, type Boursin®
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2056.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 727.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la moutarde et panais
50 Min
Muffins salés mozza, aubergine et lardons
45min
Grand donut chocolat et vanille
30min
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30min
Petits cakes au bacon et au fromage
50 Min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25 min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 godz. 15 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Cake chorizo-courgette
45min
Roulé à la pâte à tartiner
25 min
Gâteau moelleux au chocolat
40min