Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
125
g de biscuits au beurre, type petits-beurre
lub 125 g de biscuits, type crackers - 50 g de beurre allégé à 40% de MG
- 4 feuilles de gélatine alimentaire
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe d'eau
- 2 citrons jaunes
- 300 g de fromage frais allégé, à tartiner
- 80 g de sucre en poudre
- 1 citron vert, en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2003 kJ / 490 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35min
Pannacotta pamplemousse-coco
3h 25 min
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1 godz. 15 min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 godz. 15 min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3h 45 min
Cheesecake à la framboise
3 Std. 30 Min
Cheesecake au citron et pavot
24h
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20 min
Cheesecake concombre et citron
3h 20 min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4h 35min
Cheesecake anglais au citron
13h 20min