Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
125
g de biscuits au beurre, type petits-beurre
lub 125 g de biscuits, type crackers - 50 g de beurre allégé à 40% de MG
- 4 feuilles de gélatine alimentaire
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe d'eau
- 2 citrons jaunes
- 300 g de fromage frais allégé, à tartiner
- 80 g de sucre en poudre
- 1 citron vert, en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2003 kJ / 490 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta à la cerise
3h 30min
Cheesecake à la crème de marron
3h 30min
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25 dk
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40 dk
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3h 40min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5óra 30p
Carrot cake au miel
1 Std. 15 Min
Pannacotta à l’orange
4 Std. 25 Min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3 Std. 45 Min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 Std. 15 Min
Mousse au citron vert façon mojito
3 Std. 15 Min
Banoffee
2h 35min