Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 500 g di acqua
- 100 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 200 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 di burro
- 300 g di funghi porcini freschi puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 1 foglia di alloro secca, lavata e asciugata
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40 min
Sciatt
1h
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35 min
Ravioli di seitan al vapore su crema di verza e patate
1 Std. 30 Min
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1 Std. 55 Min
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25min
Pasta fresca al cacao
1h 10 min
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1 godz. 20 min
Liquore al finocchietto
241h
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min
Pizzoccheri
50min