Gnocchi di castagne ai funghi

Gnocchi di castagne ai funghi

4.3 29 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di acqua
    500 g
  • di patate pelate e a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di castagne cotte e pelate
    400 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • uovo (da 60 g circa)
    1
  • di sale
    1 pizzico
Condimento
  • scalogno a pezzi
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di burro
    20
  • di funghi porcini freschi puliti e a fettine
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • foglia di alloro secca lavata e asciugata
    1
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    30 g
  • di pepe nero macinato a piacere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 178 kcal / 745 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...