![Canapè di cetrioli con mousse di tonno Canapè di cetrioli con mousse di tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D72661D-213B-4717-9F12-9100B0D63CBA/Derivates/d5eafff3-6005-46a1-9e66-de3fe1f9137d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di succo di limone
- 300 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 85 g di mascarpone
- 1 - 2 filetti di acciuga sott'olio
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olive nere, denocciolate
- 15 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cetriolo, a rondelle (5 mm)
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco, a rondelle (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 157 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho
15 min
Mojito
10 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Mousse salmone e aneto
10 Min
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
5h 10min
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Blinis con prosciutto di Praga
1 godz.
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 Min
Blinis con burrata e scampi
1 godz.
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2 Std. 20 Min
Galantina di pollo e yogurt profumato all'aneto
3h 25 min
Blinis integrali con Gorgonzola
1 godz.