![Torta zucchine e pinoli Torta zucchine e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35CF47A9-F32C-4FAA-87C8-1A83E9A68FAC/Derivates/60551F76-CC1A-49C8-BB50-BB7845186B3D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 170 g di zucchero
- 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 3 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 220 g di uvetta sultanina
- 70 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1417 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 Min
Zucca Acorn gratinata
2 Std.
Torta di pere e vino Porto al vapore
45 Min
Torta semplice alle prugne
40 Min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Scones zucchine e albicocche
30 Min
Torta di zucca con farina di farro
55 Min
Torta carote e mele
1 Std. 30 Min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1 Std. 25 Min
Ciambella all'arancia e noci (senza lattosio)
1 Std. 30 Min
Torta di zucchine
1h 55 phút
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.