Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 170 g di zucchero
- 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 3 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 220 g di uvetta sultanina
- 70 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1417 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta fior d'arancia
50 min
Torta al lime e ricotta
50 min
Torta cocco e ananas
40min
Torta all'uva rossa
1h 40min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta ciosota radicchio e carote
1 godz.
Strüdel all'uva
1 godz.
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta di mele e mandarini
1 godz.
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta di mele e nocciole
1 godz.