![Gnocchetti di ricotta al tartufo Gnocchetti di ricotta al tartufo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6438a559-0c37-45fa-90cd-aa6f73204f11/Derivates/df33f857-6d5f-4a4c-8eda-3afe5149859a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
Gnocchetti di ricotta
- 200 g di prosciutto cotto a cubetti
- 130 g di farina tipo 00
- 2 tuorli d'uovo
- 300 g di ricotta, ben scolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Sugo
- 40 g di cipollotti, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di piselli freschi
- 150 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Terminare la preparazione
- farina tipo 00
- 30 g di burro
- tartufo nero fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1h 30min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30min
Salsa bolzanina
15 dk
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1sa
Spatzle verdi alla carbonara
1sa
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Spatzle alla barbabietola
30 dk
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Spatzle con salmone e zafferano
40min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Spatzle agli spinaci
1sa