Pernas de frango ao sal com batatas picantes

Pernas de frango ao sal com batatas picantes

3.8 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 doses

Składniki

  • sal grosso
    1500 g
  • coxas de frango c/ pele e c/ osso (200 g cada aprox.)
    4
  • caril em pó
    1 c. sopa de
  • paprika
    1 c. sopa de
  • água
    500 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos (2 cm aprox.)
    600 g
  • amendoim torrado em óleo ou seco c/ sal
    100 g
  • gengibre cortado em fatias finas
    10 g
  • dente de alho
    1
  • malagueta s/ sementes
    1
  • azeite
    30 g
  • caril em pó
    1 c. chá de
  • sumo de lima
    10 g
    10 g sumo de limão
  • açúcar amarelo
    10 g
  • sal
    1 pitada de
  • leite de coco
    250 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 785 kcal / 3286 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...