Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 35 g azeite
- 2 dente de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 4 pés de manjericão fresco, só as folhas
- 300 g corações de alcachofra em conserva cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2158.9 kJ / 516 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1136.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de penne com pepino e atum
50 Min
Massa com molho de couve-flor
40 dk
Espinafres e cogumelos com ovos escalfados
25 Min
Ovos cozidos
20 Min
Cozer 600 g de ervilhas
30 Min
Cozer 300 g de couve-flor
25 Min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35 dk
Cozer 200-500 g de ervilhas
25 Min
Massa gratinada com couve-flor e queijo fumado
1sa
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40 dk
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55 Min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50 Min