Camarão salteado em molho de coco caramelizado

Camarão salteado em molho de coco caramelizado

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    30 g
  • chalota cortada ao meio (2 unid. aprox.)
    70 g
  • dentes de alho
    3
  • água de coco
    300 g
  • açúcar
    1 ½ c. sopa de
    1 ½ c. sopa de açúcar amarelo
  • caramelo líquido
    1 c. sopa de
  • filetes de anchova, em óleo escorridos
    2 - 3
  • camarão c/ casca
    600 g
  • Pimenta, moída no momento q.b. p/ temperar
  • salsa picada
    1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 249.8 kcal / 1045.1 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 1033 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...