Urządzenia i Akcesoria
Tomatenrisotto mit Burrata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken (2 cm)80 g
-
Rispentomaten geviertelt500 g
-
Wasser500 g
-
Tomatenpüree zweifach konzentriert50 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl40 g
-
Rotwein100 g
-
Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)300 g
-
Salz1 TL
-
Burrata piccola (ca. 200 g)4 Stück
-
Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft½ Bund
-
Olivenöl2 TL
-
Fleur de Sel4 Prisen
-
Pfeffer, gemahlen4 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1188.4 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
2516.1 kJ /
601.4 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peperoni-Risotto
35 min
Risotto Cinque P
30 min
Kürbisrisotto
35 min
Risotto milanese
30 min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 godz.
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce
20 min
Munder Safranrisotto
45 min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30 min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 min
Gemüsetatar
25 min
Zitronenrisotto
30 min