Tomatenrisotto mit Burrata
TM6 TM5

Tomatenrisotto mit Burrata

4.6 ( 1.1K ocen )

Składniki

  • 80 g Parmesan in Stücken (2 cm)
  • 500 g Rispentomaten geviertelt
  • 500 g Wasser
  • 50 g Tomatenpüree zweifach konzentriert
  • 80 g Zwiebeln halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 40 g Olivenöl
  • 100 g Rotwein
  • 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
  • 1 TL Salz
  • 4 Stück Burrata piccola (ca. 200 g)
  • ½ Bund Basilikum (ca. 10 g), Blätter abgezupft
  • 2 TL Olivenöl
  • 4 Prisen Fleur de Sel
  • 4 Prisen Pfeffer, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
601.4 kcal / 2516.1 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
69.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
1188.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy