Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Garnieren
-
650
g Rispentomaten, geviertelt
lub 650 g gehackte Tomaten, aus der Dose (1 Dose 400 g und eine Dose 230 g), mit Wasser auf 600 g auffüllen - 50 g Tomatenpüree (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 400 g Wasser
-
100
g Rotwein
lub 100 g Wasser - 1 TL Salz
- 300 g Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
-
1
Bund Basilikum, frisch, (ca. 20 g)
lub 1 Bund Thai Basilikum, frisch, (ca. 20 g) - 4 Prisen Fleur de Sel (opcjonalnie)
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2218 kJ / 530.1 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 69.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Rigatoni mit Peperoni-Sauce
30 min
Risotto Cinque P
30 min
Gemüsewähe
1 godz.
Tomatenrisotto mit Burrata
30 min
Schnelle Pasta al forno
55 min
Hörnlisalat mit Zucchetti
30 min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Poulet-Stroganoff
50 min
Gemüsewähe (TM6)
25 min
Kartoffelstock nature
55 min
Rigatoni mit Kürbis und Steinpilzpesto
40 min
Peperoni-Risotto
35 min