Urządzenia i Akcesoria
Schnelles Indian Butter Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
Poulet
-
Poulet in Würfeln (2-3 cm)700 g
-
Naturjoghurt80 g
-
Knoblauchzehen gepresst2
-
Currypulver scharf (z.B. Madras)1 EL
-
Chilipulver1 TL
-
Salz¾ TL
Sauce
-
Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer geschält, in Stücken20 g
-
Butter40 g
-
Garam Masala (indische Gewürzmischung)2 EL
-
gehackte Tomaten (je 400 g)2 Dosen
-
Salz1 ¼ TL
-
Vollrahm, gekühlt100 g
-
Zucker1 EL
-
Naturjoghurt100 g
-
Koriander (opcjonalnie)3 Zweigchen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
45 g
Kalorie
1847 kJ /
442 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karibische Wraps
50 min
Butter Chicken
50 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Pad Thai mit Poulet
20 min
Chicken Teriyaki
45 min
Koriander-Naan
1 godz. 15 min
Kürbiscurry mit Poulet
45 min
Thai-Nudelsuppe
35 min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Stroganoff
45 min
Panang-Curry
45 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min