Urządzenia i Akcesoria
Schnelles Indian Butter Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
Poulet
-
Poulet in Würfeln (2-3 cm)700 g
-
Naturjoghurt80 g
-
Knoblauchzehen gepresst2
-
Currypulver scharf (z.B. Madras)1 EL
-
Chilipulver1 TL
-
Salz¾ TL
Sauce
-
Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer geschält, in Stücken20 g
-
Butter40 g
-
Garam Masala (indische Gewürzmischung)2 EL
-
gehackte Tomaten (je 400 g)2 Dosen
-
Salz1 ¼ TL
-
Vollrahm, gekühlt100 g
-
Zucker1 EL
-
Naturjoghurt100 g
-
Koriander (opcjonalnie)3 Zweigchen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
45 g
Kalorie
1847 kJ /
442 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Teriyaki
45 min
Butter Chicken
50 min
Tikka-Paste
1 godz.
Koriander-Naan
1 godz. 15 min
Pad Thai mit Poulet
20 min
Chicken Tikka
3 godz. 30 min
Pouletbrust Metaxa
1 godz.
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Panang-Curry
45 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.