Schnelles Indian Butter Chicken

Schnelles Indian Butter Chicken

4.7 518 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Poulet
  • Poulet in Würfeln (2-3 cm)
    700 g
  • Naturjoghurt
    80 g
  • Knoblauchzehen gepresst
    2
  • Currypulver scharf (z.B. Madras)
    1 EL
  • Chilipulver
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
Sauce
  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer geschält, in Stücken
    20 g
  • Butter
    40 g
  • Garam Masala (indische Gewürzmischung)
    2 EL
  • gehackte Tomaten (je 400 g)
    2 Dosen
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Vollrahm, gekühlt
    100 g
  • Zucker
    1 EL
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Koriander (opcjonalnie)
    3 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 45 g
Kalorie 1847 kJ / 442 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...