Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chili Soy Beef
- 16 oz flank steak, cut into strips (¼ in.)
- 1 oz soy sauce
- 1 oz Korean chili paste (gochujang)
- ½ oz sesame oil
- 1 tbsp dark brown sugar
- ¼ tsp ground black pepper
Dressing
- 1 green apple (4 oz prepared, peeled and cored)
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz sugar
- 2 oz Korean chili paste (gochujang)
- 1 oz mirin
- 1 oz sesame oil
- 2 oz water
- ½ oz lemon juice
- ½ oz soy sauce
Vegetables and Assembly
- 7 oz jasmine rice
- 42 oz water
- 1 tsp salt
- 3 ½ oz baby spinach
- non-stick cooking spray
- 4 large eggs, cold
- salt, to season
- 3 ½ oz white button mushrooms, sliced (opcjonalnie)
- 4 oz zucchini, julienned
- 4 oz carrots, julienned
- 1 - 2 green onions, sliced in rounds, to garnish
- toasted sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2648 kJ / 633 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1h 5min
Korean Beef Sauté
1h 25min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Hoisin Pork Bowl
45 min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2h 35min
Chicken Tikka Bowls with Kachumber
2h 50min
Asian Sloppy Joes
1 Std. 50 Min
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Turkey Taco Bowl
1h
Chicken Shawarma Bowl
1h