Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chili Soy Beef
- 16 oz flank steak, cut into strips (¼ in.)
- 1 oz soy sauce
- 1 oz Korean chili paste (gochujang)
- ½ oz sesame oil
- 1 tbsp dark brown sugar
- ¼ tsp ground black pepper
Dressing
- 1 green apple (4 oz prepared, peeled and cored)
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz sugar
- 2 oz Korean chili paste (gochujang)
- 1 oz mirin
- 1 oz sesame oil
- 2 oz water
- ½ oz lemon juice
- ½ oz soy sauce
Vegetables and Assembly
- 7 oz jasmine rice
- 42 oz water
- 1 tsp salt
- 3 ½ oz baby spinach
- non-stick cooking spray
- 4 large eggs, cold
- salt, to season
- 3 ½ oz white button mushrooms, sliced (opcjonalnie)
- 4 oz zucchini, julienned
- 4 oz carrots, julienned
- 1 - 2 green onions, sliced in rounds, to garnish
- toasted sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2648 kJ / 633 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Shawarma Bowl
1h
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Chicken Parmesan
1h 10min
Jalapeño Lobster Mac "n" Cheese
1 Std. 5 Min
Chicken Fajita Soup
50 min
Kung Pao Chicken
1 Std. 5 Min
Korean Beef Sauté
1h 25 min
Turkey Taco Bowl
1h