![Garlic Chicken Sauté with Bok Choy Garlic Chicken Sauté with Bok Choy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF359D53-0EFB-4358-AE48-47F5B71E5469/Derivates/ffd53e6d-1338-43f0-90d9-ca090a44d32b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 2 tbsp corn starch
- 1 tbsp dark brown sugar
-
1
tbsp fermented black bean paste
lub 1 tbsp black bean garlic sauce - 4 oz chicken stock
- 1 ½ - 2 oz soy sauce, to taste
- 1 oz black vinegar
- ½ oz oyster sauce
- ½ oz sesame oil
Sauté
- 15 garlic cloves
- 4 green onions, cut into pieces
- ½ oz sesame oil
- 32 oz boneless, skinless chicken thighs, sliced (1 in. x 2 in.)
- 10 oz baby bok choy, halved
- 1 fresh Fresno chili, red, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Adobo
1 godz. 25 min
Tunisian Beef Ribs
4 godz. 55 min
Basil Chicken with Coconut Curry Sauce
2sa 30 dk
Korean Beef Sauté
1 godz. 25 min
Kung Pao Chicken
1sa 5 dk
Pork with Black Bean Sauce
30 Min
Cashew Chicken Stir Fry
30 Min
Chicken with Nectarine Salsa
1u.
Lemon Chicken with Spring Onions
35 Min
Beef and Broccoli Sauté
30 Min
Soy Poached Chicken
50 Min
Cauliflower "Fried" Rice
40 Min