Urządzenia i Akcesoria
Hornazo
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 pieces
Składniki
Dough
-
water100 g
-
white wine80 g
-
lard60 g
-
olive oil25 g
-
fresh yeast crumbled25 g
-
sugar1 pinch
-
flour500 g
-
eggs (53-63 g each)2
-
salt10 g
Marinated meat
-
pork loin sliced (approx. 2 cm thick, 5 cm x 5 cm)600 g
-
water250 g
-
salt1 tsp
-
sweet paprika powder1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Eggs
-
eggs (53-63 g each) cold4
-
water to fill to 1 l mark
Assembly
-
chorizo Iberico, cut in slices (0.5 cm)150 - 200 g
-
Iberian ham thinly sliced100 g
-
egg yolk beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
261.7 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1118.2 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Easy Easter
14 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Stuffed tomatoes
50 min
Cod and Spinach Soup
40 min
Mussels Mariniere
Brak ocen
Seafood Rice
Brak ocen
Lamb and Green Bean Casserole
1 godz. 10 min
Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli
1 godz.
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 godz.
Crab linguine
30 min
Cochinita Pibil (Slow-Cooked Pork)
3 godz. 50 min
Greek style pork stew
45 min
Sgroppino
5 min
Hunters' stew
1 godz.