Crespelle agli asparagi
TM6

Crespelle agli asparagi

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi

Crêpes

  • 50 g di burro a pezzi + q.b.
  • 600 g di latte
  • 250 g di farina tipo 00
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale

Besciamella

  • 600 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi + q.b.
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Ripieno di asparagi

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di porro a pezzi
  • 300 di asparagi, puliti e a pezzetti (1 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 130 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1793 kJ / 428 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
38.2 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Błonnik
2 g
Sód
564.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy