![Crespelle agli asparagi Crespelle agli asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36e00c5183a44aa4fd4d2efa35fdafd6/Derivates/3f29b01f9018068202f54a4938c89346447f10f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Crêpes
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 600 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di asparagi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di porro a pezzi
- 300 di asparagi, puliti e a pezzetti (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 130 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 564.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Tortelloni prosciutto crudo e squacquerone
1 Std. 30 Min
Liquore alla camomilla
960h
Crepês asparagi e salsiccia
1h 50 min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30 min
Zavata carsolina
5h
Mousse al cioccolato con le pere
3h
Crespelle con radicchio e noci
2h
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2h
Canederli agli spinaci
2h 30 min
Canederli al formaggio
1h