Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Crêpes
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 600 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi + q.b.
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Ripieno di asparagi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di porro a pezzi
- 300 di asparagi, puliti e a pezzetti (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 130 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1793 kJ / 428 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 564.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Canederli al formaggio
1 godz.
Cappone agli agrumi con purè di carote
2h 30min
Bortellina
30 min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1h 30min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Crespelle ai funghi
1h 30min
Canederli agli spinaci
2h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Lasagne zucca e salsiccia
2 Std.