Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di formaggio Asiago a pezzi
- 100 g di Fontina a pezzi
- 80 g di cipolla bianca a pezzi
- 2 - 3 steli di erba cipollina fresca + q.b.
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di burro
- 200 g di latte
- 3 uova
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
-
Trentingrana grattugiato, a piacere
lub Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2223 kJ / 531.3 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1125.9 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Gnocchi di polenta
25min
Strangolapreti alla trentina
4 godz.
Canederli agli spinaci
2h 30min
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2sa
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min