Wersje kompatybilne
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di zucchine a pezzi
- 80 g di latte
- 2 uova
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 3 pizzichi di pepe
- 500 g di acqua
- 250 g di latte intero
- 30 g di burro
- 30 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1307 kJ / 312.7 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 905.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Fonduta
8h 20min
Flan al cavolo viola
55p
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1h 30min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1h 30min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55p
Flan di cavolfiore
45min