Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi puliti e a fettine sottili (possibilmente di Albenga)
- 2 limoni, il succo spremuto fresco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di sale
- 900 g di acqua
- 300 g di farina di ceci
- 1 cipollotto a metà
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandolce genovese
1h 30min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Torta di riso salata
2sa 10 dk
Panissa
45min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Pansoti in salsa di noci
2 Std.
Torta pasqualina
2h 5min
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Farinata di ceci (vegan)
2 Std.
Brandacujun
45min
Quiche salata ai carciofi
1h 20min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min