![Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c252f232-c18a-4d4c-bf07-a5c76980587a/Derivates/b54fc12e-b231-4ad5-9702-3ee085848f74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Zweiglein Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft
- 5 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- 2 Zweiglein Majoran, frisch, Blättchen abgezupft
- 9 Salbeiblätter, frisch
- 500 g Putenbrust, ohne Haut, ohne Knochen
- 2 Bio-Zitronen
- 100 g natives Olivenöl extra
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 5 g Senf
- 6 Prisen Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1400 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 400 g rote Paprika, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben
- 1 EL Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 456 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 180 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
16 Std. 45 Min
Menü: Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme; Mandelpudding
1h 20min
Coq au vin
3 Std.
Schöpsernes
1j
Wacholderbutter
5 menit
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Gefüllte Hühnerfilets sous-vide
3 Std. 30 Min
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1 Std. 10 Min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1h 20min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 Std. 5 Min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min