
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 210 g Wasser
- 5 g frische Germ
- 1 TL Zucker
- Olivenöl zum Einfetten
- 350 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Salz
Topping
- 250 g Erdäpfel, festkochend in Scheiben (5 mm)
- 2 Prisen Thymian, getrocknet
- 500 g Wasser
- 3 Prisen Salz
- 120 g Bratwurst vom Schwein, roh ohne Haut, zerbröselt
- 100 g Steinpilze, frisch in Scheiben
- 120 g Mozzarella in Scheiben (7-8 mm)
- Weizenmehl, griffig zum Ausstreuen
- Olivenöl zum Beträufeln
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch Nadeln gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 554 kcal / 2318 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 78 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 674 mg