Pizza mit Erdäpfeln, Steinpilzen und Bratwurst

Pizza mit Erdäpfeln, Steinpilzen und Bratwurst

4.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Wasser
    210 g
  • frische Germ
    5 g
  • Zucker
    1 TL
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Weizenmehl, universal
    350 g
  • Salz
    1 TL
Topping
  • Erdäpfel, festkochend in Scheiben (5 mm)
    250 g
  • Thymian, getrocknet
    2 Prisen
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    3 Prisen
  • Bratwurst vom Schwein, roh ohne Haut, zerbröselt
    120 g
  • Steinpilze, frisch in Scheiben
    100 g
  • Mozzarella in Scheiben (7-8 mm)
    120 g
  • Weizenmehl, griffig zum Ausstreuen
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Rosmarin, frisch Nadeln gehackt
    1 Zweiglein

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 674 mg
Białko 24 g
Kalorie 2318 kJ / 554 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...