Lasagna di zucchine al pesto

Lasagna di zucchine al pesto

4.6 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    170 g
  • di scamorza a pezzi (3-4 cm)
    350 g
  • di pinoli
    30 g
  • spicchio di aglio (opzionale)
    1
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    70 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • olio extravergine di oliva + q.b.
    100 g
Terminare la preparazione
  • pangrattato q.b.
  • di zucchine a fette nel senso della lunghezza (spessore 0,3 mm)
    600

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 775.8 kcal / 3245.8 kJ
Białko 41.8 g
Tłuszcz 63.6 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 24.9 g
Sód 1176.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...